måndag 15 november 2010

Less less less

Nu börjar jag ganska tydligt märka i kroppen att cancern rör på sig. Vilket i och för sig var något man kunde räkna med när jag fick paus från cytostatikan i slutet av augusti. Nu har det blivit ännu mer uppskjutet tack vare hjärnmetastaserna, med ny cyto som jag egentligen skulle börjat med i fredags. Det dröjer ytterligare nån vecka från och med nu, jag vet faktiskt ännu inte något exakt datum för cytostart, men jag skulle få veta det imorgon då jag är på sista strålningen.

Hostan jag hade i våras har kommit tillbaka så smått, enligt senaste CTn jag gjorde har tumörerna vuxit på sig lite i lungorna. Inte så mycket, men de växer. Jag känner absolut av det. Är lite mer andfådd och hostar samma gamla cancerhosta, fast inte så fruktansvärt som i februari-mars i år direkt. Jag tar hostmedicin till natten, det räcker ganska bra.

Jag har lite ont i ryggen på ett specifikt ställe, mitt i ryggraden ungefär. Igår kväll när jag satt på en hård stol under fem timmars möte hade jag skitont. Idag känner jag av det litegrann nu framåt kvällen. Har inte haft några direkta problem med ryggen tidigare men just det stället har jag några gånger känt av lite lätt åtminstone så jag antar att det finns nåt elände där, men nu växer det nog till sig lite.

Är svullen på höger sida, det har gjort att jag har den där neven i kläm nånstans och inte ser klok ut. Svullen i ansiktet på ena sidan och ett öga och en pupill som är mindre än på andra sidan. Snyggt. Not.

Jaja, det kunde förstås varit värre. Jag tycker att jag är i ganska god form i alla fall. Det funkar. Jag tar mig framåt och gör det mesta som vanligt fast lite långsammare. Möjligen ser jag inte klok ut men det får jag väl lära mig att leva med nån vecka till. Är ändå övertygad om att den nya cytostatikan kommer göra supersusen med alla de här små löjliga krämporna. Sopa banan med skiten, försätta mig i NED (=No Evidence of Disease). Minst.

Känner mig lite lätt less och längtar (?!?!?!?!) efter att börja med nya cytokuren. En lite märklig grej att längta efter kanske, men alternativet är trots allt sämre i det här läget.

Inga kommentarer: