torsdag 18 november 2010

Vila

Linda, du är sannerligen en sann hjältemama du, som mitt i allt du själv har att kämpa emot tänker på mig och får mig att bli gladare och må bättre. Tack för alla fina kommentarer!

Igår hade vi en lugn och skön dag, Nike, Tomas och jag. Nike var ledig från sin dagmamma och Tomas från jobbet och jag, jag är ju en sån där sjukskriven samhällsparasit så jag är alltid hemma. Vi gjorde inte allt för många knop, en sväng in till Gnesta blev det för matshopping, och sen gjorde jag sushi. Mycket sushi. Nu tror jag kanske att jag inte kommer att vara sugen på sushi igen på flera dagar. Har förresten funderat lite på det där sushibehovet jag haft sedan jag började med strålningen. Det är lite märkligt, tycker ni inte? Har jag någon sorts behov av omega 3 eller nåt? Visserligen brukar jag aldrig tacka nej till sushi men under dessa veckor har det ju tagit sig löjliga proportioner. Kanske är det så. Kanske skriker de döende hjärncellerna efter omega 3 så min hjärna ska överleva. Alla vet ju att man blir smart av att äta fisk :-)

Hittills verkar hjärnan vara OK tror jag, läget är ungefär lika disträ och glömsk som vanligt. Håret sitter också kvar men det verkar som om det dröjer innan det börjar ramla. Jag är lite nervös för att det ska ramla för evigt, eftersom det kan göra det. Särskilt när man beaktar det där med att man bara får en enda peruk.

Nu är jag ensam hemma för första gången på jag vet inte hur länge. Förra torsdagen var jag nog ensam en liten stund på förmiddagen innan jag åkte iväg till strålningen, men det är det enda. Helt underbart lugnt och skönt och ljuvligt. Sorry familjen ;-).

Frågan är vad jag ska fylla dagen med idag då? Jag känner mig rastlös och skulle vilja ägna mig åt någon fysisk aktivitet men det krävs inte mycket för att hostan ska komma igång, en kort promenad räcker. Yoga? Kan också bli hostigt misstänker jag, funderar på att kanske meditera lite? Eller bara lyssna på en bok och sticka. Eller titta på en film. Vi får se. Energi och kraft inför cytobehandlingen ska jag i alla fall ladda upp mig med idag och de kommande dagarna, bara en vecka kvar nu!

Ha en fin dag alla.


Inga kommentarer: