onsdag 13 juli 2011

Teater i Skottvång

Igår messade Chrisan och undrade om jag och Nike ville följa med till Skottvångs gruva för att få oss lite kultur till livs. Ja gärna! Nike och jag packade mellis-matsäck och fick åka med Monika upp till gruvan i skogen.

Under somrarna brukar det vara barnteater varje sommar. Idag var det lite annorlunda, ingen direkt teater utan det handlade om boken Emblas universum. Majken Pollack, som skrivit boken och Sara Lundberg som illustrerat den läste först boken för barnen. Sen var det dags att flyga iväg med rymdraketen (som boken handlar om). Först uppstart och sen ut i vida världen = skogen. Mycket spännande tyckte Nike. Fast först skulle vi
ju upp till platsen för hela härligheten. Kolla in bilden ovan, så söta de är va, Nike, Tilda, Amanda och Alicia när de går hand i hand på grusvägen.

Vi kom väldigt tidigt så vi hann fika lite och ta det lugnt en bra stund innan det var dags för föreställningen att börja. Till vänster står alla barnen och några föräldrar och startar upp rymdraketen. Mycket som ska styras upp innan man kan åka iväg i en rymdraket!

Efter turen i rymden/skogen, som var ganska lång och väldigt spännande, kom alla välbehållna tillbaka till jorden. Skönt. Då var det
dags att måla något från sagan. Det var kul förstås!

Alla barn koncentrerade sig djupt och ett gäng fina teckningar blev det!

Nike lägger sista handen vid sitt konstverk.
Till sist var det dags för vernissage. Det serverades saft och Mariekex och konstverken hängdes upp på huset som en gång i tiden fick föreställa familjen Svenssons bostad i TV-serien Hedebyborna. Sen fick barnen berätta själva om sina teckningar och vad de föreställde. Nike berättade att hon målat rosa stjärnor och en jordgubbsplanet. Inte fy skam det.Åh vad det har varit skönt att slippa ha ont. Att kunna göra såna här saker. Vi hann med att vara uppe i parken på förmiddagen också, tillsammans med dagbarnen som ännu inte gått på semester. Och på kvällen lekte Nike litegrann med grannbarnbarnet, som förvisso bara är knappa två år, men det verkade vara till belåtenhet det med. Själv försökte jag städa i poolen, fasen vad det ramlar ner skräp i den hela tiden.

Ja det var dagens övningar på det stora hela. Jag har också sytt lite men är inte riktigt klar med mitt halvhemliga projekt. Dessutom gjorde jag hemgjord, och delvis hemodlad, pesto till lunch. Eller mixern gjorde :-D. Tog igen det sen på kvällen genom att servera Keldas färdiga soppa med bake off-bröd ;-).

Inga kommentarer: