fredag 1 juni 2012

Dags för kommunranking igen

Habo kommun är det man ska bo i, där är det bäst i test. I alla fall enligt tidningen Fokus kommunranking. Hur gick det för Gnesta då? Jo på plats 181 återfinns vår sörmländska pärla. Nedåt 18 placeringar sen förra året så det känns som om det varken blivit direkt bättre eller sämre. Det verkar vara bäst att vara gammal om man ska bo här. Plats 103 rankas kommunen för de äldre. Att vara ung (plats 227) eller en familj (269) verkar mindre kul. Om man är en arbetande gnestabo kan man glädja sig åt att kommunen på det området hamnar på en ganska bra placering, plats 87. När man tittar på fundamenta som anmälda brott, antal självmord och hur mycket pengar man lägger på kultur blir det sämre igen, plats 197.

Det Gnesta är allra bäst på är att hålla dem som bor på äldreboende nöjda, plats 9! Vilket väl kanske är något ironiskt eftersom äldreboendet i centrala Gnesta är så gammalt och skruttigt och omodernt att det, när det skrivs om det i lokaltidningen, låter som om det är ett alldeles förfärligt ställe att bo på.

Allra allra sämst är vi när det gäller personaltätheten i förskolan. En inte särskilt hedrande 288:ndeplats. Tredje sämst i landet.

Jag får väl konstatera att ljusningen för Gnestas unga framtid kommer. På ålderns höst när de små liven blivit rynkiga och hamnat på Liljedalshemmet blir det bra till sist.

Inga kommentarer: