måndag 20 juli 2009

Men det är väl bara att ta för sig

En arg pappa stormar mot de förlegade könsrollerna på nätet. Jag håller med honom helt och hållet. Föräldrasajterna är egentligen ingenting annat än mammasajter.

Fast jag tycker ändå att det är lite konstigt. Vi kvinnor får ju alltid höra, när vi ondgör oss över lägre löner och sämre karriärmöjligheter, att det "är väl bara att ta för sig". Som män gör. Det vet väl alla att män har mer pengar och bättre jobb för att de tar för sig.

Tydligen förvandlas dessa män till försagda små våp innanför hemmets fyra väggar. Som inte vågar ta för sig ett dugg av föräldraledigheten. Som pappan redan HAR halva från början. Men i de allra flesta fall skriver över större delen av på barnets mamma.

Möjligen kan det kanske ligga någonting annat bakom. Kan man misstänka.

3 kommentarer:

Anna sa...

Totalt klockrent! Det här kan man verkligen undra väldigt mycket över. Varför är det så lätt att "bara ta för sig" på ena området men inte på det andra. Obegripligt.

Kajsa sa...

Eller så är det svårt på båda. :-)

Anna sa...

Precis! Svårt eftersom man har gamla strukturer emot sig som finns lite varstans i samhället. (Men inte alla vill ju erkänna att de där strukturerna finns, i alla fall när det gäller löneskillnader och liknande) Jag tycker ditt inlägg sätter fingret på något väldigt viktigt.