fredag 7 augusti 2009

Livet med en nästan treåring

Öppnar luckan till tvättmaskinen och hittar en väldigt ren röd liten tomat ovanpå (ren) tvätt. Ja just det ja, N hade en tomat i fickan här om dagen. Den snodde hon på min systers balkong för en vecka sen, den hade blivit liggande i fickan och mognat. Gillar inte att slänga mat men denna tomat fick avsluta sina dagar i komposten.

Vi plockar blåbär i skogen bakom huset, med in följer en liten liten snigel, så liten att inte ens rätt så snigelkräkmagade mamma Spenat är rädd för den. "Titta N vilken fin snigel!" säger jag och visar. "Släng ut den mamma. Sniglar är INTE husdjur, det är bara kiraffer som är husdjur!" svarar N bestämt.

Annat som har hänt idag är att jag fått hjälp med att baka. Mjöl över hela köket mer eller mindre. Och sen en liten vattenolycka i vardagsrummet, N ville ha ett glas vatten när hon såg på Bollibompa så hon smög iväg och smugglade in ett. Sen var det visst vatten på hela golvet. N ville fixa olyckan själv och gick och hämtade toapapper för att torka - en bit som var 2 gånger 2 cm stor ungefär...

Det var nog dagen i korta drag det.

Inga kommentarer: