torsdag 7 januari 2010

Skolbuss imorgon

Imorgon är det dags. Femmorna och sexorna från Björnlunda, Laxne och Stjärnhov ska ta bussen in till Gnesta för att börja i Frejaskolan.

Jag tar skolbussen in till Gnesta imorgon, mest för att jag faktiskt ska vara i Gnesta klockan nio för att konferera med mina miljöpartikompisar hela dagen, men jag hade nog följt med på premiärturen även om jag inte hade haft något särskilt ärende inne i Gnesta eller någon annanstans imorgon bitti. Jag vill gärna veta hur det ser ut på bussen, hur fullt blir det egentligen? Kommer det finnas sittplatser till alla? Jag hoppas verkligen att varenda unge kan sitta fastspänd i detta vinterväglag, och ingen skulle bli gladare än jag ifall det visar sig att sittplatserna och därmed säkerhetsbältena, räcker till alla. Totalt handlar det om 33 nya elever som ska till Freja. Många gånger när jag åkt just den bussen har den varit i princip full när jag klivit på i Björnlunda. Jag hoppas hoppas hoppas att Länstrafiken löst detta med större bussar nu när det är så många barn som ska åka med!

4 kommentarer:

malin berntzen sa...

Jag tror faktiskt att det är många av de nya eleverna som blir skjutsade in till Gnesta första veckan så det kanske inte är så jättemånga extra på bussarna i början...

Kajsa Bergman Fällén sa...

Ja, jag tror som du. Många föräldrar kommer att skjutsa åtminstone i början. Det kommer bli trängre om ett tag när ungarna börjar åka själva.

Anna sa...

Hur gick det? Enligt SN.se var det ju många bussar inställda, var "din" en av dem? Usch vilken kaosig första dag för de omflyttade barnen, inställda bussar och nedbrunnet klassrum på Frejaskolan och medföljande omflyttning i lokalerna. Starten kunde nästan inte blivit sämre. :(

Kajsa Bergman Fällén sa...

*pekar uppåt* Otroligt dålig start, jag hoppas snart att det blir bättre!