torsdag 24 juni 2010

Behandling nummer fem avklarad

Idag var det dags för behandling numero fem. Framflyttad en dag eftersom min vanliga sköterska skulle ha semester, jag skulle bli omhändertagen av någon annan istället och hon kunde inte igår. Tomas kunde inte ta ledigt från jobbet men jag tog bussen till Eskilstuna istället. Mer om det senare. Har en del att säga i det ämnet efter mina öden och äventyr idag känner jag.

Men först tog jag en sväng förbi dagmamman A med Nike. Vi passerade den snart fd hockeyrinken där inget hände... förrän nu! Rinken borta. Containern borta. Endast de gamla båsen kvar. Och asfalten.
Nike hade stajlat upp sig idag med klänning, hatt och fina skor. Hon skulle nämligen ner till byns äldreboende tillsammans med sina kompisar hos sin och de andra dagmammorna. De går dit varje midsommar och dansar runt stången och sjunger för "tantbröderna" som Nike kallar dem. De är även där och hjälper till att plundra julgranen när det är dags för det. Mycket uppskattat av både barn och gamlingar, klart Nike ville vara fin!


Sen var vi hemma hos dagmamman. Hon hade en vacker blommande pion i sin trädgård. Mina pioner kanske kanske kanske slår ut imorgon, åtminstone någon knopp. Hoppas på fler. De är så vackra.
Ja just det, Eskilstuna var det. Jag fick slå ihjäl lite tid där eftersom jag kom rätt tidigt. Det blev en fika på Espresso House och en vända på Panduro. Vad jag köpte syns nedan. Pärlor i massor. Lisa har planer har jag hört, och jag har lovat att bidra :-). Det blev visst lite annat också...
Fastnade visst lite väl länge på Panduro så jag fick skynda mig upp till sjukhuset. I värmen med min dåliga kondis och mina kassa lungor. Flås flås alltså. Men jag lyckades! Klev in på mottagningen precis när klockan slog elva. Pustade ut en stund och blev sedan hämtad av sköterskan och placerad i en av de bekväma fåtöljerna och inkopplad. Fullt av folk i rummet idag, två yngre sjuka bröstcancerpatienter och barn och så några äldre också. Riktigt skönt att det var livat, det är rätt trist att sitta där i över två timmar.

Fick träffa lymfterapeuten idag för den svullna armen och hon bekräftade det jag redan listat ut, att det var pga promenaderna. Blodet rinner ner i händer och fötter när man är ute och går. Eftersom min lymfkörtel ovanför armen är påverkad kan det inte pumpas tillbaka helt enkelt. Vet inte om det bara är blod eller om det är vätska också eller bara vätska. Svullet är det i alla fall men jag ska få en supersexig hudfärgad ärmstrumpa och en handske som jag ska ha på mig så ofta det bara går. Typ alltid. Jag får dispens om jag sitter med armen uppåt och om jag går på fest.

Annars var det bara att använda armen som vanligt. Det är inte farligt att den svullnar och det är bar att kämpa på. Cirkulationen kommer att bli bättre. Gåstavar är bra att ha med sig när man promenixar, så armen inte hänger rakt ner. Jag har fått övningar att göra och tja... ska smörja, alltid ha handskar, undvika monotona rörelser och lite sånt. Väntar nu med spänning på armstrumpan. 200 kr kostar den i egenavgift. Nåja det var ju billigare än sjukintyget i alla fall :-D.

Har pratat med FK idag också, har fått en ny handläggare och nu vet hon att jag ska börja jobba. Det blir mer pappersfylleri såklart. Hon verkade väldigt bra, så jag hoppas jag får behålla henne perioden ut nu.

Imorgon är det midsommarafton! Vi har köpt de allra allra godaste gubbarna som finns att uppbringa på ICA Jarbells i Björnlunda. Grymma! Jag har lagt in sill och ska göra en laxtårta strax. Tänkte jag. Om Allt Om Mat inte är nere som det är nu för där finns receptet. *kriiiiis*

Tills vidare bjuder jag på lite sköna midsommarbilder från föregående år.

Glad midsommar!


5 kommentarer:

Jessika sa...

Och glad midsommar!! :)

Jessika sa...

Skönt med snäll handläggare :)! Jag hade också en bra handläggare på slutet. Väldigt skönt att man inte stör sig på det med.

Lite sådär när man hamnar i en återvändsgränd med armar eller ben eller både och. Man måste använda dom, men samtidigt så får man problem när man gör det.

Stressa inte runt för mycket nu även om du befinner dig i ett betapred-rus. Men man måste ju göra nåt med den där energin också.

Sabina sa...

Glad Midsommar till Dig o de Dina också. Vi har med hittat ett ställe med värsta grymmaste o alldeles fantastiskt underbara jordgubbarna!! Älskar de grödor som börjar komma. Tittar längtansfullt på sockerärtsplantorna varje dag! ;)

Ha en Fantastiskt fin Midsommar finaste Kajsa! Många Kramar o en hel massa Ninjapower

Inger sa...

Ha en riktigt skön midsommar! Jag var på jobbet på sommaravslutning i onsdags och alla ser fram emot att du kommer tillbaka i höst!

Förresten har jag nog ett par gåstavar att låna ut om du vill slippa köpa.

Ingela sa...

Kikar in för att önska dig en underbar midsommar!
Kram Busan