söndag 25 juli 2010

Blir det fart på blåbären nu?


Så kom då äntligen regnet och med det lite kyla. Ganska skönt faktiskt, bara det inte håller i sig allt för länge. Lite mer värme vore skönt innan hösten. OK, inte nödvändigtvis 30 grader men gärna varmare än dagens 17 är väl inte för mycket begärt.

I helgen har vi annars roat oss med ett trevligt fyrtioårskalas på lördagen och idag hade vi tänkt oss en tur till Nynäs slott där det var barnaktiviteter, men det kändes inte lockande i kylan och regnet så vi drog till Skärholmen istället, lockade av grannfamiljen. Där besökte vi ett lekland, premiär för oss alla. Sånt fanns inte när Molly var liten och det har inte blivit av hittills att vi åkt med Nike. Men det var helt OK. För 70 kronor per skalle fick barnen leka så mycket de orkade. Det var inte så jättemycket barn heller, inte så de klättrade på varandrs huvuden och så i alla fall.

Sen blev det en vända i Skärholmens centrum, men det gick ganska snabbt för jag får nästan allargiska utslag av köpcentrum numera. Så trist. Så 2009. Fick i alla fall med mig skumbad, några glas, en ny måttsats, strumpor till mig och en tröja till Nike. Och i Södertälje svängde vi in på Rusta och köpte ett självuppblåsbart liggunderlag som jag ska ha med mig på SSWC. Testade det när jag kom hem och jag tror jag kommer sova riktigt gott. Om jag inte får pyspunka igen som i Vimmerby...

Undrar hur det står till med blåbären i skogen? De borde väl växa till sig lite nu när de får vatten och allt? Hoppas jag orkar ut i skogen och plocka. Status på kroppen är sådär ärligt talat, ibland känns det som om jag verkligen inte orkar någonting alls.

2 kommentarer:

Sabina sa...

tycker du ska ta dig en blåbärssafari när du känner att kroppen orkar!

här nere finns det redan gott om bär.. stora bär! fullt av både hallon o blåbär.

tonåring o liten var ute o plockade en hel del för några dagar sedan. hur underbart som med en klick vispgrädde på!

här är också betydligt svalare. ganska härligt! 30+ är för varmt för min del.

ta hand om dig o ge dig den vila din kropp behöver. kommer finnas bär (o svamp) i skogen ett bra tag nu!

stor KRAM

Anna sa...

Jag har i allafall sett thailändare stå och sälja blåbär här, fast jag vet iofs inte var dom är plockade, men dom såg fina ut. Ska köpa mej en hink nästa gång jag ser dem. Är alldeles för lat för att plocka egna i år känner jag.