lördag 27 november 2010

Julmarknad idag

Det är väl inte bara här i Sörmland snön har lagt sig lagom till 1:a advent vad jag har förstått. På Öster Malma har solrosorna vissnat i snön. Så här såg de ut för knappt två månader sedan. De är vackra både blommande och frusna.

Det här är själva slottet Öster Malma, inte så stort eller pampigt men det ligger väldigt vackert vid sjön. Julmarknaden äger rum lite överallt, inne i själva slottet, på planen framför och i några andra hus också för den delen.

Nike ville mest fika. Hon var inte så värst imponerad av någonting alls förutom bordet med dock-kläder. Där slog hon till på en röd- och vitrutig klänning som hon påstod att dockan Tursita skulle få, men som sedan hamnade på Herr Nilsson.


Och så var det djuren då man kan köpa på den här julmarknaden. Fasaner i långa rader... Jag var som vanligt sugen på att slå till men hur sjutton gör man med dem? Känns som en dum idé att stå mitt inne i ett villaområde och plocka fågel. Grannarna kanske blir sura då tänker jag. Äh, det verkar för bökigt.
Ännu värre, vad gör man med ett vildsvin eller ett rådjur? Urtagna ser de ju ut att vara men sen då? Ställer sig i köket och börjar hacka med en kniv? Nej, lika bra att inse att det nog är bäst för mig att köpa kött i affären.

Dock var det väldigt många som köpte framför allt fåglar. Ett knippe sådär som de kånkade iväg till bilen och avfjädringen de väl får syssla med ikväll. Medan jag käkar pepparkakor och dricker glögg istället för att plocka fågel. Känns på något sätt som om jag valt rätt ;-).

Inga kommentarer: