tisdag 9 augusti 2011

Bomber och hagel och växthus

Dagen idag började med solsken och värme. Jag passade på att fota lite i växthuset. Nu är möblerna som ska vara där inne på plats. De ska målas och något ska lagas förstås men man får i alla fall en bild av hur det kommer att bli. Bordet ska få en ny skiva, eller en bricka, det är ett brickbord. Stolarna och soffan ska målas. Stegarna och stolarna vid dörren får vara som de är.


Sen gjorde jag business i Björnlunda. Genom en grupp på Facebook, Köpes- och säljes i 0158-området, hade jag fått tag på Inga-Lill som hade en pinnstol till salu. Perfekt! Pinnstolen och jag fattade tycke för varandra och snart ska den få tjänstgöra som ett bord till en spegel. Det låter kanske konstigt men ni ska få se... Tack Inga-Lill, det kommer att bli toppenbra!

Så åkte Tomas och Nike iväg till Tomas mamma och hälsade på. Då blev det oväder här. Och vilket oväder! Det åskade och åskan måste varit precis över byn för det small så det klirrade i takkronan på altanen.

Och så haglade det så det var helt galet. Altantaket började läcka vilket resulterade i en ny omgång i tvättmaskinen för tvätten som just torkat. Allt var dyblött på hela altanen, men turligt nog hade Tomas just i förmiddags ställt tomater, gurka och squash under tak. Annars tror jag de blivit helt mosade, de små grönsakerna... Ett par timmar efter att det slutat hagla såg det ut så här på framsidan:

I Gnesta har det tydligen varit livat idag också. Bombattrapper utplacerade både utanför Gnesta Strand och sushirestaurangen. Ja, att det var attrapper visste ju ingen från början förstås så bombgrupp från Stockholm kallades in. En person är gripen, känd av polisen för småbrott sedan tidigare. Skönt ändå att det inte var riktiga bomber, men otroligt onödigt och korkat att göra en sån grej i alla fall. Det drabbar många människor och kostar förmodligen ofantligt mycket pengar med en sådan insats.


Inga kommentarer: