fredag 23 september 2011

Smurfar och grejer

Idag har Nike och jag varit ute på äventyr. Strax före tio styrde vi kosan mot storstan. Stress stress stress med en försenad buss och 24-timmars SL-kort som skulle köpas på Pressbyrån i Gnesta. Men vi hann, tack och lov med flera minuter till godo :-).

Först slog vi oss lösa i Skärholmen, där jag shoppade upp presentkortet från Panduro, det blev faktiskt en hel del grejer för denna tusenlapp: nån sorts majsgrejer att bygga figurer med, en sats med "gör egna hårspännen", en häststämpel och en styrolithäst att måla. Allt detta till Nike (hon valde själv såklart). Jag köpte lite garn, pärlor och annat halsbandsjox, lim, en pappersskärare, fint papper och lite andra bra att ha-grejer.

Efter lite fika åkte vi vidare till Heron City för att träffa syrran och yngsta kusinen. Filmen om smurfarna stod på programmet. Jag höll på att somna flera gånger. Småtjejerna tyckte dock att det var en kul film, så de var nöjda. Men fy vad det är dyrt att gå på bio numera - 225 kr för en vuxen och ett barn. Känns mycket när filmen är kass... man kanske kunde införa ett system med att man får betala för vad man tycker filmen är värd efter att ha sett den ;-).

Sen var det dags att åka hem. Lite trasslande med buss, tunnelbana och pendeltåg men allt klaffade och vi ankom Gnesta i tid och allt. Trötta men nöjda med dagen trots allt.

Inga kommentarer: