lördag 21 januari 2012

Lördagsgodis

Här om dagen slog jag till på de här fina huvudbonaderna från Marianette. Bilderna blev sådär men det får ni stå ut med. Jag är i alla fall jättenöjd med min beställning, de är jättefina och sköna och var inte så förskräckligt dyra.

Nikes kräksjuka kom av sig. Inte ett spår efter nån kräksjuka trots att dagens diet har bestått av pizza och lördagsgodis mestadels. Fast först var vi förstås på simskolan, det går sakta framåt men åt rätt håll i alla fall. Jag räknar med att min yngsta dotter kommer doppa huvudet inom ett par år ;-). Skämt å sido, hon är extremt försiktig när det gäller vatten. Till skillnad mot när det gäller hästar, där är hon helt omdömeslöst orädd... vilket, rent logiskt, känns farligast egentligen? Den logiken verkar Nike inte ha nån som helst förståelse för ;-).

Annars är jag mest fascinerad av debatten som återigen blommat upp hos Underbara Clara. Jag kommenterade spektaklet så här förra gången det var på tapeten. Jag funderar lite över argumenten i debatten. "Han kan ju inte välja själv!" Nä. Ettåringar kan ju inte det. Vare sig det handlar om kamouflagekläder eller blommiga hättor till pojkar. Föräldrarna gör alltid ett val. Det är väl rätt självklart? Problemet ligger ju faktiskt hos de vuxna som skapar normen. De som tycker det är förfärligt att en pojke "tvingas ha klänning" (som skillnad då alltså till att han "tvingas ha byxor" den lille palten). Det är NI som gör det jobbigt för de barn som inte vill rätta in sig i ledet och vara som alla andra. Det är ni som skapar otrygghet och mobbing genom att föra över de här värderingarna på era egna barn och stå för dem själva och sprida dem. Vad beror det på? Osäkerhet? Rädsla för att inte passa in? Jag vet inte. Jag tycker att det är ganska läskigt att det kan vara så upprörande med pojk- och flickkläder på fel ettåring.

Så. Dagens brandtal. Håkan Juholt har avgått också, tycker lite synd om honom idag faktiskt, han har nog fått klä skott för en del som han inte riktigt hade något direkt ansvar för. Jag konstaterar att inom (s) pågår nån sorts intern uppgörelse som lett fram till detta, med lite benägen hjälp av Håkan Juholt själv, men förmodligen mycket benägen hjälp av en del partikamrater. Det kanske är en uppgörelse som behövs i ett parti som för mig vältrat sig i gubbighet, nepotism och toppstyrning. Helst lite hemliga klubben sådär, i bastun. Socialdemokraternas framtida öde beror på vilka som går segrande ur den striden.

Och vet ni vad jag gjort mer idag? Jo, jag tog för första gången en doggybag med mig hem från en utemåltid. Eftersom det blev nästan en hel pizza kvar som vi inte orkade äta upp Nike och jag (morfar orkade hela sin :-)), kändes det dumt att det skulle gå i soporna. Så ner i en kartong och så blir det pizza till middag också. Eller lunch imorgon. Vi får se. Jag har fått en bit lax också som pappa kom med efter sin islandsresa. Plus en burk av den fantastiska sårsalvan, så nu ska det väl bli ordning på mina sår. Tack!

Idag hade jag mycket på hjärtat :-).

Inga kommentarer: