onsdag 26 maj 2010

Bilderblogg

Dags för lite bilderblogg igen. Först mina nya skor! De är hur sköna som helst och dessutom riktigt snygga. Så snygga att jag lät den stå på min fina dator ett tag till och med. Dessutom har jag skaffat Hipstamatic till iPhonen nu. Långt efter alla andra mycket ballare förstås ;-)

Och så några trädgårdsbilder. Jag hittade lite kryddor i komposten för några veckor sedan. Trodde de dog i höstas men nejdå, de levde och hade hälsan och började växa fram på vårkanten där de låg. Så jag plockade upp dem och planterade om dem. Det är kryddorna i krukan närmast kameran. Ser rätt pigga ut för att vara döda va? Hm.... Så köpte jag fler kryddor och planterade några stackras ynkliga kökskryddor (såna i plastkruka från ICA ni vet). Så nu växer rosmarin, salvia, gräslök, timjan, oregano, dragon, citromeliss, dill och persilja så det knakar i min lilla "kryddträdgård" som är placerad på två gamla stolar nedanför trappen.

Här ska det också växa sådant man kan äta! Jag gillar mest att odla det som går att använda, fast jag börjar faktiskt bli mer och mer intresserad av blommor som bara odlad för sin skönthets skull också. Odlingsbänkar ska vi ha i år i alla fall, där har jag nu sått morötter, rädisor och lite olika sorters sallad. I den andra odlingsbänken blir det mangold och sockerärter.

Så här ser vårt hus ut från baksidan. Äkta sjuttiotal! Gullringehus heter just denna modell på sjuttiotalsvilla, ganska vanlig när det begav sig. Många hus på vår gata är likadana också fast den individuella friheten var rätt stor. Det finns olika möjligheter att placera entrén och huset byggdes antingen som suterränghus eller med hel källare. En massa leksaker ligger i alla fall alltid och dräller i anslutning till vårt hus som ni kan se på bilden :-).
Det här är blommor som växer bra hos mig! En pion i bakgrunden, fast den ser lite ynklig ut i år, vet inte om det är vintern eller om jag misskött den på något sätt (säkert har jag misskött den). Den blå blomman växer snällt och jag får tukta den varje år så den inte brer ut sig för mycket. De gula är ännu värre, bara tar över rabatten, jag måste börja ta bort dem nu för annars blir det bara såna blommor där och det var inte meningen....

Rosa snygga tulpaner som jag fick (i form av lökar) av Sussi i höstas. Pillade ner dem och sen blev det vinter och så småningom vår och jag kliade mig i huvudet och undrade vad sjutton det var för tulpaner som växte där. Det tog ett tag innan jag kom ihåg. Men fina är de! Blommar snällt och i mängd.
Och så några bilder från knytte i söndags. Jag släpade med mig Nike upp till knytteplatsen, 2,6 km är det och både hon och jag tog oss dit till fots! Faktiskt en prestation ska ni veta! Vägen dit slutar med en rejäl uppförsbacke, först upp till skolan, sedan är det platt ett tag och sedan är sista biten rena bergsbestigningen. I alla fall för mig. På hemvägen var Nike rejält trött i benen, hon hade ju också lekt för fullt de 1,5 timmar vi var uppe på knytte också. Som tur var hade jag med mig vagnen så hon fick åka nästan hela vägen hem. Med den lilla omväg vi gjorde runt affären blev det en 5,5 kilometers promenad för mig i söndags.

På bilden ser ni förstås Nike som sitter i regnet och fikar varm choklad och kex. Mums!

Knyttefröken Gunilla ställde till med snigelkapplöpning också. Sniglarna döptes efter några av de närvarande föräldrarna. En snigel fick heta Kajsa och den verkade väldigt pigg och alert jämfört med de andra. Tyvärr var Kajsa också mycket ofokuserad. Här ser ni henne krypa iväg på en pinne istället för åt höger dit hon skulle.

Snigeln Lasse (närmast kameran till vänster) tog ledningen. Kajsa fortsatte sin färd mot okända mål.

En annan aktivitet som ägde rum på söndagens knytte var att bygga hus till maskarna. Maskar och sniglar var temat och huset till höger byggdes av Nike. Nära kompisens, så nära att det blev radhus där maskarna kunde bo och lätt gå och hälsa på varandra :-).

8 kommentarer:

cruella sa...

Gullringshus med suterräng bodde vi från det att jag var fem tills jag var tretton. Många sådana i villaområdet som började byggas 1968.

Snigelbilderna är jätteroliga och fina:-)

Lisbet Lindell sa...

Ursnygga skor på romantisk duk med dator emellan;-)

Mysiga bilder, vill också ut och börja peta lite i jorden men orkar nog inte idag, imorgon kanske:-)

Nike är såå söt.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Cruella - lite nostalgi då alltså :). Sniglar är fina på bild men annars.... njäe ;)

Lisbet - och sköna är de också skorna! Supermjuka att gå i och även skinnet är av mjukaste sort. Hoppas du orkar peta i jorden imorgon.

MaryT sa...

Hahaha...underbart med snigelkapplöpningen och den lite ofokuserade Kajsa :D
Och att maskarna fick så praktiska hus med gångavstånd till varandra :). Åååh, sånt här gillar jag!

Anonym sa...

Jättesnygga skor! Det är svårt att hitta skor som både är snygga och bekväma, tycker jag. GIllar också Snigel-Kajsa som inte blint gjorde som alla andra ; - )
Och Nike är ju hur söt som helst - nice nagellack!!

Eva Stenskär

Kajsa Bergman Fällén sa...

MaryT - ja knytte gillar man hur mycket som helst! Det är supermysigt och roligt. Och ehrm.... jag lär mig nog lika mycket som barnen ;-)

Eva - Skorna ska vara bekväma men inte se ut som om de är det ;-). Nagellacket är smurfblått, minns du hur vi lekte med smurfar? Det är säkert samma sak i USA men här är de i alla fall tillbaka igen i leksaksaffärerna. Nostalgi där med :-)

Ullet sa...

Den blå blomman heter Jakobs stege eller polemonium. Den finns i vitt också och sprider sig välvilligt runt om i rabatten. Tänkte bara informera frun om det. :D

Kajsa Bergman Fällén sa...

Tack Fru Ullet ;) men jag tror frun har fel i detta fall, för på sortlappen heter den "Blågull". Men å andra sidan tycker jag att det är rätt töntingt namn så jag tror du har rätt ändå, Jakobs stege/polemonium låter snyggare. Så den får väl heta det i alla fall :D