söndag 8 augusti 2010

Lite cytokoma och lite packångest


Igår var jag inte pigg alls. Hade så ont och var så svag att jag aldrig upplevt dess motstycke, men jag tog det lugnt hela dagen och förtog mig inte samt har tagit det rätt lugnt även idag så nu känns det faktiskt mycket bättre.

Söndag idag och på fredag morgon är det dags att dra iväg till Tjärö för årets omgång av SSWC. Det blir också min första arbetsdag sedan i februari! Känns konstigt men otroligt kul och verkligen ett perfekt sätt att sätta igång på igen. Snacka om att förena nytta med nöje, att få en flygande, inspirerande start när det gäller jobbandet och återanpassningen till ett så kallat normalt liv :-) (tja vem är egentligen normal egentligen när man tänker efter...?).

Det ska bli så himla kul. OK, jag skulle hellre sovit i stuga än i tält och hellre sett att bussen stannat och plockat upp mig i Nyköping istället för att jag ska försöka få ihop logistiken med transport till och framför allt ifrån Stockholm (och försöka klämma in någon intresserad och engagerad barnvakt där också... nånstans), men vad gör det? Jag ska få leva och andas internet i tre hela dagar i den blekingska skärgården. Kan man ha det bättre? Svar nej.

Men vad ska jag packa? Min strategi just nu är att begränsa klädurvalet till förmån för viktigare saker som en dator och kanske en flaska vin. Förra året gjorde jag mig till och hade med mig en klänning. Det var mörkt och lerigt och tja... en ganska meningslös ansträngning helt enkelt. Jag tror jag tänker lite mer praktiskt och nyttigt i år faktiskt. Dator och vin. Ett par ombyten av enklare slag. Skiter i badkläder, vattnet är förmodligen svinkallt och kryllar av maneter.

På packlistan alltså:
- tält
- sovsäck
- liggunderlag
- varma sovkläder
- två ombyten så att jag ser någorlunda respektabel ut
- dator
- iPhone
- vinflaska
- kniv (måste man ha när man tältar säger Tomas)
- ficklampa
- kanske ytterligare en flaska vin
- tandborste
- kontaktlinser
- en ask panodil
- pippiperuken

Sen ska väl saken vara biff (och medan jag skrev detta fixade det sig med barnvakt också, hurra!)

Uppdatering 21.56 - Herregud, det här höll på att gå helt åt skogen. Jag glömde ju att skriva upp pippiperuken! Tack Brit för påminnelsen, det kunde blivit kris här :-D

9 kommentarer:

boel sa...

hajfajvar att du skall på lerig nördfestival!! (och tror på soool.)

Lisbet Lindell sa...

Hej!
Nu har jag varit inne på sidan och läst men fattar nog dåligt, vad är det egentligen ni ska göra på SSWC?
Oavsett vilket hoppas jag du får ett par underbara dagar.
Kram Lisbet

Inger sa...

Jag måste säga att jag faktiskt är lite avundsjuk. Får jag och Marcus plats i ert tält?

Frida sa...

Kniv!? Finns det vilda djur på Tjärö;)? Känns tryggt att dela tält med dig. Vinflaska däremot, det ska jag skriva upp på min packlista (om jag hade en).

Kajsa Bergman Fällén sa...

Ja vad ska vi göra egentligen? Nörda oss lite. Och prata om internet med varandra 400 pers.

Nej Inger, vi ska ha barnfritt jag och Frida, men du kan få låna mitt andra tält :D

Frida - det finns ju får om inte annat. Kniven är nog mest bra till om man behöver ha av nåt snöre eller så. Känner mig väldigt scoutaktig när jag skriver det här. Det är bara en illusion.

Inger sa...

Äsch. Men Marcus är inget barn. Han är en bäbis. Funkar inte det? *lägger huvet på sned och ser söt ut*

*vid närmare eftertanke håller jag fram Marcus som ser söt ut*

Kajsa Bergman Fällén sa...

Förök inte stoppa två lössläppta morsor här :D.

Brit Stakston sa...

Ska bli kul att ses och perfekt att pippiperuken fick plats : ) hjälmen kommer onekligen att ta lite plats för min del men med ska den, får väl bära den på huvudet på hela resan i värsta fall ; ) ses snart!
/Brit

Kajsa Bergman Fällén sa...

Kan bli lite varmt kanske i bussen med hjälpen på huvudet :D. Ja det ska bli så himla kul, vi ses om nån dag eller så!