torsdag 14 april 2011

Nästan påsklov

Nike är ledig nästan ända fram till påsk, förutom en dag nästa vecka då jag ska på läkarbesök. Lyxigt! Fast några sovmornar blir det ju inte direkt med en fyraåring, även om Nike inte är världens piggaste unge de flesta mornar. Hon är inte den som kliver upp vid fem i alla fall. Det händer att hon vaknar och går upp ganska tidigt, men då är hon trött så det räcker och blir över sen.

Idag började mulet och kyligt, men våren tog sig under dagen och efter lunch satt jag ute i solen och läste lite medan Nike lekte i trädgården. Sen fick hon komma ner till Amanda en stund och leka av sig.

Annars har inte så värst mycket hänt. Har förundrats lite över den borgerliga alliansens upprördhet över att femmorna i framtiden ska få gå kvar i ytterortsskolorna. Moderaternas Ann-Sofie Lifvenhage tycker att det är "fruktansvärt". Ytterortseleverna ska nämligen få högre skolpeng än eleverna inne i Gnesta. Vilket signalerar att "eleverna inte är lika mycket värda". Mig veterligt så går det väl utmärkt för en gnestafamilj att låta barnet eller barnen gå i ytterskolorna. Det går ju bussar åt båda håll, bussning av barn är ju en sån bra idé. På så sätt kan man slå två flugor i en smäll, barnen i gnesta får ett "högre värde" och skolorna i både Laxne och Stjärnhov fylls till brädden.

Inga kommentarer: