onsdag 1 februari 2012

Storstadssemester

I julas fick jag biljetter till Anna Ternheims spelning på Rival av Molly. Meningen var väl att jag skulle åka in till stan och gå med henne på den, men på nåt sätt växte alltihopa så nu befinner jag mig på en tvådagars minihusmorssemester i storstan. Eller rättare sagt i Gubbis. Det är väl i och för sig storstan jämfört med Björnlunda förstås, även om det inte är mitt i smeten utan en trevlig och ganska lugn förort. Här bor Molly i sin fina lägenhet och här landade jag igår efter att ha blivit inkörd i vår flådiga gamla Volvo av Tomas och Nike. Vi var här och gjorde oss i ordning en stund och tog det ganska lugnt, sen tog vi tunnelbanan in till stan. Jag flåsade på. Tar mig framåt men det går inte särskilt snabbt ska ni veta. Jag stannar ofta och gärna och vilar


Till sist kom vi fram till Mollys jobb. Där finns det en bar. En stor och fin bar, och Molly bjöd på drinkar. Det råkade nu vara en ginbar och jag kan inte påstå att jag är värst förtjust i gin, men eftersom det är kanske 25 år sen eller något i den stilen sen jag blev lite lätt "allergisk" mot gin så tänkte jag att jag ger det väl en chans i alla fall och så tackade jag ja till en drink med gin och violsmak. Låter lite nittiotal gör det inte? Man tänker liksom på Blå fisk? Men så smakade det inte förstås, detta var lite mer sofistikerat än så. Fast jag gillade faktiskt inte in sådär jättemycket fortfarande insåg jag. Dessutom blev jag lite väl snurrig i huvudet av att dricka drinkar sådär så jag tog bara några smuttar. Men violdrink var gott i alla fall, men jag älskar ju å andra sidan viol. Och så är det alltid trevligt att sitta i en bar och hänga lite soft sådär.

Om ginen nu inte var det godaste jag druckit blev det bättre sen när champagnen kom in. Helt OK. Här har vi blivit uppdukade och placerade vid det berömda bord 200. Enligt dottern då var det berömt. För nåt. Jag vet inte vad. Champagnen var i alla fall väldigt god. Brödig och fruktig sa Molly. God, sa jag. Till vänster ser man gindrinken förresten, Molly fick offra sig på min också. Det gjorde hon så gärna, tur att de har lite energi ungdomarna och orkar dricka sina mammors gamla avlagda drinkar förutom sina egna. Ja, sen satt vi där och gaggade och pratade om en av mina fd arbetskamrater, vilket vi inte gör varje dag direkt. En kvar senare dyker han upp på exakt samma ställe! Tillsammas med en annan kille jag jobbat med + ett gäng nya arbetskompisar. Helmärkligt men fantastiskt kul att träffa dem båda igen!

Och så blev det ostron till förrätt... mmmmm.... jag kan inte låta bli att älska denna råa delikatess. Jag har faktiskt inte ätit ostron sen jag blev magsjuk, dock tror jag inte att det var av ostronen jag blev magsjuk den gången, men ostron ingick i den skaldjursplatå jag åt av och där någonting gjorde mig magsjuk. Tror dock mer på sniglarna. Det var förresten inte bara jag som blev magsjuk, utan ganska många på kontoret. Lite jobbigt för den person som stått för middagen, han var lite förtvivlad vill jag minnas. Men det är ju sånt som händer när man äter skaldjur, det är en risk man tar. Själv tycker jag att det är så gott att jag absolut tycker att det är värt det, sån är jag :-). Ostron och champagne, finns det nåt som smakar godare? Jag tror faktiskt att det är svårslaget. Det är, för att uttrycka poetisk, som att ta ett dopp i ett salt hav och sedan värma sig i solen. Underbart. 

Vi fortsatte på det råa med lite råbiff som var fantastiskt god. Till efterrätt klämde vi en liten tryffel. Mer gick inte ner. Sen åkte vi hem till Molly och tittade på Top Model. Jaja, hennes kompis är med så det fanns en anledning. Annars var det ju ett hemskt program, har aldrig sett det förut. Nånsin.

I natt har jag sovit som en stock. Tänkte att nu får jag sova ut länge. Nähä, vid åtta var jag vaken. Molly sover fortfarande nu klockan halv tio och jag kanske är redo för en lite tupplur? Eller frukost. Har inte riktigt bestämt mig än. Det är ganska skönt att vara på husmorssemester faktiskt. Och idag blir det fler nöjen, kanske jag åker in till stan också, vi får se hur jag orkar. Andningen är som sagt sådär, det kanske är dumt att använda för mycket krafter innan kvällens övningar. Kanske det blir en skön slapp dag här i Gubbis istället, inte dumt det heller.

Inga kommentarer: