onsdag 21 april 2010

Behandling nummer två avklarad

Drog iväg till Eskilstuna i snöblandat regn, letade oss fram till onkologmottagningen där vi fick träffa sjuksköterskan Anna som ska ta hand om mig var tredje vecka.

Först fick hon äran att öppna plåstret som suttit under venporten. Jag var bra sugen på att pillra bort det igår kväll men sansade mig. Men det såg i alla fall jättefint ut under förbandet när det intorkade blodet var borttorkat i alla fall ;-).

Sedan lite fix med att koppla mig till slangen, blod till prover togs och sen var det dags för Herceptinet. När svar på blodprover kom tillbaka blev det grönt ljus även för cellgiftet (Taxotere). Även blodtrycket var bra, så formen var det tydligen inget fel på, skönt det! Venporten fungerade bra i alla fall och den sitter helt perfekt mellan behåbandet och en urringningen. Snyggt ditsatt doktorn!

Nike var mycket nöjd med dagens besök, hon blev furstligt underhållen av syster Anna som gav henne ritpapper, kritor, ritade med henne och dessutom kopplade gosedjuret Pingu till en slang med en stoooor spruta så även han kunde få lite medicin om han skulle behöva. När jag var klar och vi skulle gå grät Nike bittert och besviket över att den skojiga dagen på onkologmottagningen var slut.

Nu har jag ytterligare två behandlingar inbokade om tre respektive sex veckor. Sedan är det dags för läkarna att utvärdera och besluta om hur de ska fortsätta rädda livet på mig. De gör sitt jobb, jag gör mitt jobb.

Ja det var väl det hela. Nu återstår att se om jag får några nya biverkningar den här gången. Känner mig ruggigt trött redan nu men jag misstänker att det kommer att gå över snart eftersom jag tog 16 betapred (kortison) för bara en liten stund sen.


3 kommentarer:

kukka sa...

Jag håller alla tummar och tår! Kram

Den hemska tvillingen sa...

Håller tummarna för att det går bra!

Malin sa...

Håller också självklart tummarna!